ПЕЛА YU хитови

ПЕЛА МАК забавно

PELA CAFE

ПЕЛА МАК народно

ПЕЛА YU фолк

CSS Template

Започнува уништувањето на глодарите во подземната канализација и депонијата Алинци

313

Од утре, понеделник (од 04 .10 до 22.04 2022 ), ЈЗУ Центарот за Јавно Здравје – Прилеп ќе ја спроведува пролетната превентивна систематска дератизација. Дератизацијата ќе се изведува со користење на отровни мамци, а ќе се третираат подземниот канализационен систем во градот и градската депонија Алинци. Дератизацијата ќе се изведува со користење на отровни мамци ( родентициди).

За таа цел граѓаните потребно е да знаат дека во текот на извршувањто на дератизацијата не треба да бидат во близина на местото каде се спроведува дератизациониот процес. Строго се забранува контакт, преместување и отстранување на отровните мамц , а потребно е да им се оневозможи контакт на домашните животни со (родентицидните ) отровните мамци.

Доколку граѓаните не се придржуваа на мерките од ЦЈЗ -Прилеп се оградуваа од секаква одговорност при појава на несакани последици.

Веб -страницата користи колачиња. Со клик на Прифаќам се согласувате со политиката на приватност и колачиња. Прифаќам Повеќе