Производите на новиот органски производител „Бавчика“ https://www.facebook.com/bavcika се најдоа на саемот на Slow Food Macedonia кој се одржа во центарот на Прилеп.
Прилпечани имаа можнсот да ги дегустираат познатите „Вишница„ и „Доматино„, сокот од кајсија, пиперките „печи-гмечи„ и многу други производи, произведени од малиот еко градинарки тим на „Бавчика„ чии носител е мојата колешка (новинар) Гордана Цветаноска, која одлучи традицијата на произвотство на градинарски производи, што секоја година ја создава во својот двор во с.Мало Коњари, да ја преточи во домашен бренд „Бавчика„ .
Во нејзината мала бавчичка во с. Мало Коњари има се’ што ЧЕ посакате: сливи, кајсии , праски, јаболака и
дуњи, ореви, лешници, магдонос и р уз марин, пиперки и домати, тиквички и тикви, боранија и бамја, лук и кромид, босилек и оригано,компир и зелка .. се свежо од бавча скинато, за салата и подготовки на пити , за вксуно домашно јадење и зелнчукови манџи, за присти да излижиш, и вкусот природата да остане во вашаиот стомак со денови.
А, вишокот на градинарски производи, Гордана умешно и вешто , веднаш го преточуваат во теглички „складирајќи„ ги сите витамини и минералите од органското, чисто домашно градинарско производство во сосови, сокови, намази и вкусни домашни коктели, со знакот на „Бавчика„ кои може да се најде во дел од прилепските трговски полици. за здрава храна.
Програмата на „МЛЕКО 2022“ понуди изложба и пазар на сирења и други производи од преку 25 производители, панел дискусии, изложби, детско едукативно катче, културно-уметничка програма. Манифестацијата беше во организација на „Слоу Фуд Прилеп“ со поддршка од националната организација „Слоу Фуд Македонија“
Според Филип Димкоски од „Слоуфуд Прилеп“ производителите на храна треба да имаа подобар третман од државата и да се цени нивниот производ. Ова е четврта манифестација од годинашната „Млеко 2022“, по оние во Битола и две во Скопје.