CSS Template

Како средношколците од економското училиште, Прилеп го одбележаа Денот на Европа?

534

Со интересн постер, изработен од учениците, со видео проекции и пораки, учениците од СОУ „Кузман Јосифоски – Питу„, Прилеп,  активно се вклучија во одбележувањето на 9 Мај , Денот на победата над фшизмот и Денот на Европа. Учениците со нивните менотри изготвија неколку видео проекции и посочија низа пораки,  за тоа,  каде и кои се европските вредности на младите. Како резултата на одличната соработка со ЕУ , во училиштето се реализрани 5 проекти од Ерасмус + програмата на ЕУ, што говори за поддршката на ЕУ во македонското образоавнието.

 

 

„Денес го славиме единството и мирот на стариот континент. СОУ„ Кузман Јосифоски Питу “е училиште добро познато меѓу европските училишта, бидејќи заедно со нив креираме, создаваме, учиме, се дружиме, го откриваме светот за лично усовршување и размена на позитивни искуства . Нашето училиште е дел од програмата Еразмус+ која е финансирана од Европската комисија,  и сме учесници во пет активни проекти кои се реализираат во различни држави.
Благодарност до нашите професори и ученици. – истакна директорката на СОУ “Кузман Јосифоски – Питу“, Билјана Маркоска

 

 


Farma Dolneni
Vivafarm