CSS Template

Каратистот Златко Димоски – тренер на австралиската репрезентација

312

Македонскиот карате тренер, прилепчанецот Златко Димоски, неодамна е избран за национален тренер на Австралија за кати – сениори, како и за јуниори и кадети до 21 година.
Претходно Златко и Бети Димоски беа избрани за тренери на Западна Австралија.
Како што е познато, Димоски е татко на двете шампионки близначките Мишела и Маријана, кои неодамна на Балканското првенство, бранејќи ги боите на Македонија во Херцег Нови меѓусебно се натпреваруваа во финалето.
Инаку, Златко и Бети Димоски од Прилеп се еден од најпознатите македонски каратисти кои денес живеат и работат во Перт – Западна Австралија.


semm
Farma Dolneni
Turtel
Vivafarm