CSS Template

Стоп за насилството врз жените (ВИДЕО)

1.036

Кои се акциите за родово базираното насилство кај Роми и други маргинализирани групи? Како може да се делува против родовото насилство?
Кои се превентивните мерки и активности за директна поддршка?
Каде можат да се обратат жените и маргинизираните групи за правна и психолошка помош?
Овие прашања беа дел од разговорот во емисијата „Жешко столче“ емитувана на 3.05.2019 г. Тема проектот„Стоп за насилството врз жените“финансиски поддржан од Германската амбасада Скопје, соговорник Талија Петреска – правен советник во невладината Центар за граѓанска иницијатива –Прилеп.
Кои иницијативи и активности опфаќа проектот „Акција за родово базирано насилство кај Ромите и другите маргинализирани групи“ проследете ја на следниот линк:
https://www.facebook.com/radiopela/videos/1344296175708057/


semm
Turtel
Vivafarm
Farma Dolneni