ПЕЛА YU хитови

ПЕЛА МАК забавно

PELA CAFE

ПЕЛА МАК народно

ПЕЛА YU фолк

CSS Template

Новоопремен информатички кабинет во медицинското училиште во Прилеп

544

Учениците од СОУ “Ѓорче Петров“-Прилеп добија новоопремен кабинет за одржување на наставата по информатика,  и, велат „веќе се е поинаку “ за полесно одвивање и следење на наставната програма по предметот информатика .

 „Нови компутери, ново уредена училница, со сите потребни елементи, за непречено одвивање на наставната програма по информатика“- вели професорот по информатика, Гоце Неделкоски

 

„ Кабинетот по информатика го опремивме со сопствени средства. Мал дел учествувше локалната самоуправа,нешто помогнаа граѓанските здруженија.  Пример „смарт таблата“  ја добивме од младиснката организација  СЕГА.  Сето ова е голема можност учениците и наставниците да го користат кабинетот по информатика, за наставни и воннаставни активност, непречено .“- рече, Страшо Ѓорѓиоски, директор на СОУ “Ѓорче Петров“- Прилеп

“Имавме стари компутери , спори, недоградени  и т.р нефункционални и некорисни за нас,..Стари, дотраени клупи и столчиња. Убаво и полесно е сега  да се следи наставата по овој предмет, со вака опремен кабинет“- ни рече еден од учениците

Кабинетот по информатика е еден од проектите на училиштето за оваа година. Наредната година планирано е  да се обноват и други кабинети во уилиштет кои се потребни за наставниот процес, а веќе ја изгубиле својата функционалност .

Веб -страницата користи колачиња. Со клик на Прифаќам се согласувате со политиката на приватност и колачиња. Прифаќам Повеќе