ПЕЛА YU хитови

ПЕЛА МАК забавно

PELA CAFE

ПЕЛА МАК народно

ПЕЛА YU фолк

CSS Template

Имате ли Вие посветен матичен лекар кој е вистински “чувар“ на Вашето здравје?!

2.742

Велат насмевката и убавиот збор се пола здравје и бесценет лек. А, на сите Нам,  кога сме пациенти, кога здравјето ни е нарушено, потрбна ни е грижа и внимание, топол прием, убав збор, пријатна насмевка за поддршка, добар стручен совет и пред се почит, како пациенти и како човечко битие, темелена грижа, посветеност и внимание.

ГО ДОБИВАТЕ ЛИ ТОА ОД ВАШИОТ МАТИЧЕН (СЕМЕЕН) ЛЕКАР?!

И,токму  ПЗУ ЛЕК М&M , чија амбуланта се наоѓа во Здравствениот дом Прилеп, (познат како Уредот), (соба бр.34)  ,преставува здравствена ординација за семејна медицина, токму за Вас и за Вашето семејство. Зошто?!

 Во  ПЗУ ЛЕК М&M Ве пречекува позитивен тим на здравствени, стручни работнци по општа медицина, Д-р Марија Силеска и дипломираната медицинска сестра, Матилда Спиркоска, кои во оваа рабтоа, се спој на младоста и искуството. Како пациент, кој бара помош и внимание од својот лекар, ќе се изненадите од нивната темелна посветености,  професионалност, секогаш тука да се грижат за човекот,  да упатат убав збор на секој пациент, да дадат стручни совети, грижа и внимание, бидејќи здравјето на луѓето за нив е најавжено.

Д-р Марија Силеска е млад лекар по општа медицина, но со помош на медицинскиот кадар, дипломираната медицинска сестра , Матилда Спиркоска и Маја Нешкоска , како стручен соработник , умеат да го ислушаат внимателно секој пациент, темелно да го прегледаат, да ја следат неговата здравствена состојба, да му пристапат професионално, стручено и најважно да испратат насмевка и добар збор, која ,мора да признаете , дава надеж на секој пациент.

По стручниот надзор и добрата организација стекната од своето долгогодишно искуство како медицинско лице, Матилда Сприкоска, умее со пациентите, со организирањето, приемот, без долги чекања и нервозни пациенти пред вратата на амбулантата.. Совети, инструкции и лекарска поддршка “доаѓаат“ и преку телефон , каде секој пациент,  може да праша, да се консултура, да закаже лекарски термин, бидјеќи времето на сите ни е важно, а здравствената услуга со добра организација потребана.

Но, не е само стадарден преглед. Со  Д-р Марија Силеска и Матилда Сприкоска, можете да разговарате како пацеиентите на многу здравствени теми кои денешното динамично време ги создава. Не само за превенцијата на Вашата болест, туки и за стрестот, за дијабетот, за алергиите, за депресијата, за потребата од среќа и разбирање…(за теми кои редовно ќе разговараме, ќе пишуваме и ние,  и ќе ве информираме)

Наша цел е да обезбедиме превенција, поставување на рана дијагноза и соодветен третман преку превентивните систематски прегледи“ – вели тимот на  ПЗУ ЛЕК М&M, кој Ви нуди комплетна услуга по општа медицина за вашата цела фамилија, имајќи го прдвид и тоа дека имаат и договор со ФЗОМ.

Во  ПЗУ ЛЕК М&M  стандардно и беплатно, можете да измерите шеќер во крв, да направите ЕКГ преглед , да го прегледате вашето срце и крвен притисок …Но, и ОВА!

Во  ПЗУ ЛЕК М&M можат да ви направат и компутерски преглед на уво, нос и грло, со што доколку имате главоболки и воспалителен процес веднаш можат тоа да го согледаат и да Ве упата кај оторинголаринголог, или да ви направата т.н „перење на ушите„.

Матичниот лекар, наречен семеен лекар,  е лекарот кој се грижи за вашето здравје и здравјето на Вашето семејство. Тој е вашиот “чувар на здравјето“, Вашиот познавач на здравствените проблеми, познавач на Вашата здравствена историја!

Ова е нашето искуство со ПЗУ ЛЕК М&M .  Имате ли Вие ваков матичен лекар?!

 

Веб -страницата користи колачиња. Со клик на Прифаќам се согласувате со политиката на приватност и колачиња. Прифаќам Повеќе