CSS Template

Поради свлечиште во прекин сообраќајот меѓу селата Стровија и Гостиражни, долненско

309
Avtokontrol1

Повеќе од 200 туристи, пензионери од Прилеп биле заглавени во селото Стровија, долненско, откако денеска се срушил мостот на патот во близина на селото Гостиражни. Неколку автобуси што ги превезувале луѓето кон манастирот ,,Св.Недела” во Стровија, претпладнето не можеле да се вратат за Прилеп поради свлечиште на асфалтот и рушење на мостот.

Како што информираа од Центарот за управување со кризи локалниот пат с.Црнилиште – с.Стровија, бил однесен  дел од патот, пред селото Стровија како последица од врнежите, со што е оневозможено одвивање на
сообрајќајот, поради што биле известени Локалната самоуправа Долнени. Општина Долнени испратила механизација за санација на свлечиштето. За случајот била информирана и полицијата.

– Околу 10 часот утрово добивме пријава за паднатиот мост и нашите тимови веднаш излегоа на терен. Сообраќајот помеѓу селата Гостиражни и Стровија е во прекин, но мостот може да се премине пеш – информираа од МВР.

Попладнево, посетителите – пензионери,  безбедно се вратиле во Прилеп.

 


semm
Farma Dolneni
Vivafarm
Turtel