CSS Template

Водата кај „Че“ не е за пиење

Центар за јавно здравје-Прилеп

Пелистер
253
Avtokontrol1

Врз основа на направеното тестирање на водата за пиење од мерното место Плетвар крај патната чешма кај ресторанот „Че“, од Центарот за јавно здравје ги информира граѓаните дека водата од оваа чешма не е здравствено исправна и не смее да се користи за пиење.

Исто така, од прилепскиот Центар за јавно здравје информираат дека неисправна за пиење е и водата од јавната чешма во с.Плетвар. Медицинските стручњаци препорачуваат водата да не се користи за пиење, без претходно вриење од 10 минути.


semm
Vivafarm
Farma Dolneni