CSS Template

Со часови возачите чекаат да се деблокира Плетвар. Снегот вечерва направи големи проблеми

754

Силните врнежи од снег вечерва направија доста проблеми на повеќе патни правци низ Македонија, а особено ситуацијата е драматична на Плетвар, каде колона восила  чекаат и повеќе од 4 часа да се деблокира патниот правец.

Според информациите на АМСМ, Патниот правец Росоман – Прилеп е во прекин поради извртено возило, неофицијално се дознава дека се работи за камион на Македонија пат.

Од 19:30 часот патниот правец Демир Капија – Гевгелија се пренасочува по стариот пат, поради сообраќајна незгода.

ЗАБРАНИ ЗА ТЕШКИ ТОВАРНИ ВОЗИЛА:
Од 20:00 часот e воведена забрана за движење на тешки товарни возила на патниот правец Македонски Брод – Прилеп, преку планинскиот премин

Од 18:40 часот воведена е забрана за сообраќај на тешки товарни возила на планинскиот премин
Ѓавато.

Од 18:30 часот воведена е забрана за сообраќај на тешки товарни возила на планинскиот премин Плетвар.


Farma Dolneni
Vivafarm