CSS Template
Ознака

11-ти Октомври

77 години слобода, Прилеп се подготува за одбележувањето – Заев во Прилеп по повод празникот

Прилеп е подготвен за одбележувањето на 11-ти Октомври,  денот кога започна НОБ на Македонскиот народ против фашистичкиот окупатор. Востанието против фашизмот во Македонија се смета нападот кој Прилепскиот партизански одред „Гоце Делчев“ го…