CSS Template

Јавниот сектор бара зголемување на платите.Протестите започнуваат од Прилеп

278
Avtokontrol1

Барајќи зголемување на платите во јавниот сектор, усогласеност со минималната плата и исплата на К-15 во јавниот сектор, Конфедерацијата на слободни синдикати (КСС) ,за утре најавува протест кои ќе започнат од  Прилеп . КСС бара и работа без притисок и мобинг, почитување на законите и колективните договори и почитување на социјалниот дијалог. Протестите ќе се се одржат  и  во другите градови на Македонија. Барањата ,тврди КСС, се доставени до надлежните министерства и до Владата, но досега нема никакви преговори.


semm
Farma Dolneni
Vivafarm