CSS Template

Хуманитарната трка на прилепчани низ фотографии

532

И, млади и стари, и кондиционо подготвени и аматери, од различен полот и возраста,професијата и статуст,големи и мали… над илјада прилепчани зедоа учество во прекрасната хуманитарната трка низ улиците на Прилеп. Химаноста на дело беше видлива,а  целта беше собирање, средства за доуредување на  Дневен центар за лицата со церебрална парализа.Секој учесник плати по 100 ден и не беше важно кој е прв!

Во трката од пет километри низ улиците на Прилеп учествуваа вработени во прилепските компании и институции.Иницијатор ,Регионалната стопанска комора и компанијата „Гентертм„,кој најави и нови, вакви, хуманитарни акции

                                                   Трката низ фотографии

Farma Dolneni
Vivafarm