CSS Template

Крушево за овој месец најавува градежна офанзива

225

За овој месец  Општина Крушево најави интензивна градежна офанзива која ќе опфати неколку клучни проекти : изградба на патна инфраструктура во населени места , реализирање на проектот „изградба на достоен вечен дом на Тоше Проески“ . “За изградба на достоен вечен дом на Тоше Проески, тендерската постапка и изборот на изведувач се во завршна фаза и се очекува за скоро потпишување на договор и отпочнување со работ“-  велат од локалната самоуправа .

Што се однесува до другите преокти за овој месе, Општина Крушево веќе врши асфалтирање на патот  кон Крушевско езеро . Но,проектот опфаќа  целосно уредување на просторот околу спортскиот комплекс на „Гумење“ и викенд зоната на Крушевско езеро. Општината најави изградба на канализација, прва фаза, во с. Норово , како и  асфалтирање на 2,3 километри пат до с. Саждевои и реконструкција на пат с. Борино – Житоше (Општина Долнени).


Vivafarm