CSS Template

Миле Талевски на листата на СДСМ за пратеник

1.948

На конгресот на СДСМ , вечерва,  692  делегати ги изгласаа листите за пратеници од СДСМ за претстојните предвремени парламентарни избори.

На листата од 4-та изборна единица, каде се прилепчани како гласачко тело, носител на листата е Зоран Заев, втор ќе биде преставник од коалиционите партенри , а трет на листата е актуелниот претседател на ОО на СДСМ , Миле Талевски, па Даниела Колева, Панчо Минов , Лолита Ристова…

Во 5 изборна единица, каде гласачко тело е дел од  населнието од Општина Кривогаштани, Крушево и Доленени, носител на листата за пратенк е Радмила Шеќеринска, а Бисера Костадиноска од Битола е трета.

Крајниот рок за поденсување на листаите во ДИК е 12 март, ВМРО ДПМНЕ, утре, вторник, ќе ги објави своите кандидатски листи .  Ноефицијлано,  во првата изборна единица на врвот на листата ВМРО ДПМНЕ ќе ја постави Гордана Силјановска, а  сеуште е неизвесно, или не е познато дали лидерот на партијата, Христијан Мицкоски, ќе биде носител на некоја од изборните единици.

Инаку, заврши поднесувањето на кандидатури за независни пратеници.  На овие избори ќе нема ниту еден независен претеник .


Vivafarm
Farma Dolneni