CSS Template

Театарот „Војдан Чернодрински„ со претставата Клетници во Струмица

428

Театарот „Војдан Чернодрински„ со претставата „Клетници“ по Виктор Иго, во режија на Мартин Кочовски, утревечер (сабота 8 септември во 20.00 часот) го отвора 26 –то издание на Фестивалот на камерен театар во Струмица, на кој педесетина актери од десет претстави од Македонија и странство ќе се натпреваруваат за единствената награда за високо актерско остварување.

„Клетници“ е претстава за правдата и човештвото.

Во неа Играат :

Аница Бебиќ, Илија Волчески, Надица Дојкоска, Владимир Ѓорѓијоски, Димитар Ѓорѓиевски, Марија Сприкоска Илијеска, Исидор Јованоски, Андон Јованоски, Катерина Чакмакоска Клинчска, Ангела Наумоска, Михајло Миленкоски,  Ирена Мирческа, Димитрина Мицкоска, Александар Степанулески, Сара Спиркоска, Здравко Стојмиров, Милан Секулоски, Игор Трпчески, Александар Тодески, Најдо Тодески, Марјан Чакмакоски, Виолета Чакарова, Цветанка Чавлеска, Димитар Црцороски, Евгенија Јакимоска


semm
Farma Dolneni
Turtel
Vivafarm