Avtokontrol1

Мода и убавина

Marfil

Актуелно

Дневен центар за децата болни од церебрална парализа

Во Прилеп се отоври најавуваниот, втор, Дневен центар за деца  со церебрална парализа во Р. Македонија. Во него секој работен ден, осумчасовно ќе бидат згрижени околу 50 –тина деца. Родителите среќни што заедницата помагнала за отворање на Дневниот центар велат дека ова е голем бенефит за…

Вести

Белиот Сивец мермер сеуште највисоко котира по својот квалитет во светот

„Мермерниот кобинат“ Прилеп и годинава ќе реализира експлоатација на 30.000 метри кубни мермер и производство на близу 70.000 метри квадратни мермерни плочи. Најголемиот дел од производството е наменет за странство каде мермерот Сивец највисоко котира и неговата побарувачка е секогаш голема. Се…

Пелагонија

Белиот Сивец мермер сеуште највисоко котира по својот квалитет во светот

„Мермерниот кобинат“ Прилеп и годинава ќе реализира експлоатација на 30.000 метри кубни мермер и производство на близу 70.000 метри квадратни мермерни плочи. Најголемиот дел од производството е наменет за странство каде мермерот Сивец највисоко котира и неговата побарувачка е секогаш голема. Се…

Спорт

Осмо издание на т.н “трка на јунаци” КРАЛИ МАРКО ТРЕИЛС

Утре, 22 септември  со старт и финиш во амфитеатарот во Варош, во Прилеп ќе се одржи осмото издание на трката во планинско трчање “Крали Марко Треилс“. Оваа година,  на т.н „јуначка трка“,  пријавени се  374 учесници, од 21 држава. Натпреварувачите ќе се натпреваруваат на три трки со дистанци од 16,…
BMOil
Vivafarm
Bezbednost
Ciflik
Farma Dolneni
brilijant

Мода и убавина

Академија Кармен Ексклузив – диплома од најдобрите

Кога желбата и талентот ќе се спојат тогаш неминовно е задоволството во професијата. Но, мајсторот на својот занает потребно е и да го потврди своето знаење и умешност со соодветна диплома. Како до соодветен сертификат, кој ќе го гарантира вашето стекнато знаење и искуство, не само во Македонија,…

Дијаспора

Мајкл Дамески во финалето на американското шоу World of dance „Свет на танцот“

Прилепчанецот по потекло Мајкл Дамески, како и што многумина очекуваа, се најде во финалето на американското шоу World of dance, со што ќе има шанса да освои 1 милион долари . Дамески со своите настапи ги воодушеви жирито и милионската публика, во втората сезона на ова шоу кое станува се повеќе…

Магазин

„Кросроуд Блуз Бенд“ во Скопје го отвораат Blues&Soul Festival 2018

„Кросроуд Блуз Бенд“ го отвора Blues & Soul Festival 2018 ,кој почнува , петок (21 септември) во Пивница Стар Град, 21.00 часот во Скопје. Прилепските докажани блузери кои се вистинска атракција на настапите во живо, ќе се претстават во веќе востановената инструментална постава: •…